Din Stemme

VI LYTTER TIL UNGDOMMEN

Alt for mange unge sidder fast, når livet bliver svært. Hver tredje unge kvinde og hver femte unge mand i alderen 16-24 år oplever at have dårlig mental sundhed. I den offentlige debat tales der om en skrøbelig ungdom eller “snefnug- generationen”. Men førende forskere på området siger tværtimod. De mener, at ungdommen reagerer helt naturligt på et skævt samfund.

Men hvad mener de unge selv? SocialSpace lytter til, hvad ungdommen har at sige. Vi vil gerne give unge redskaberne til at handle, når livet er svært. Drømmen? Et fedt samfund, hvor der er plads til alle, og hvor du ikke skal jagte en diagnose bare for at få en smule hjælp. Vi vil gerne sætte fokus på det gode, vi kan gøre for hinanden.  Unge er ikke bare fremtiden. Unge er her og nu. Og derfor er din stemme mega vigtig!

Alle kan være med til at gøre en forskel. Del din historie, og hvad du gør for din mentale sundhed på Instagram under hashtagget #minstemme og husk at tagge @socialspace.danmark. Følg os, når vi rejser rundt i landet i efteråret og taler med unge om fremtidens løsninger for mental sundhed.

Har du brug for en at tale med?

Socialspace-appen giver dig et overblik over alle gratis rådgivningstilbud. Med få klik kan du finde den rådgivning, der passer til dine udfordringer. Brug den, når du eller en, du har kær, har brug for hjælp eller støtte - helt anonymt!

mobile app screens

Vidste du, at...

.. hver 3. kvinde og hver 5. mand mellem 16-24 år oplever dårlig mental sundhed

.. over halvdelen af unge (57%) mellem 16-29 har haft behov for hjælp til at håndtere mistrivsel

.. 1 ud af 4 af de unge, der havde brug for hjælp eller støtte, valgte ikke at søge hjælp

.. en af de primære årsager til at unge ikke søger hjælp er, at de har svært ved at bede om hjælp

.. der er en sammenhæng mellen trivsel og oplevelsen af indflydelse

.. kun 4% af de unge mellem 16-24 år oplever at have en høj grad indflydelse på beslutninger, der påvirker deres trivsel

VI KOMMER GERNE FORBI DIN 
UNGDOMSUDDANNELSE

I efteråret 2023 tager SocialSpace på en Mental Health Tour rundt på landets ungdomsuddannelser, hvor vi sammen med studerende forsøger at blive klogere på, hvordan vi sammen kan skabe bedre vilkår i samfundet for unge at trives i.

Vil du gerne have os forbi din ungdomsuddannelse? Udfyld kontaktformuleren nedenfor, og du hører fra os!

Tak tak for din tilmelding!
Dette felt er påkrævet
By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.